AR-GE 250 DIGIT 250 EN-VERIM 100


CeBIT'te inovasyon ve geleceğin teknolojileri konuşulacak

11-14 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan CeBIT Bilişim Eurasia’nın bu yılki teması 'innovasyon ve geleceğin teknolojileri', hedef kitlesi ise 'iş dünyası' olarak belirlendi.

Geçtiğimiz yıldan itibaren eş zamanlı düzenlenen 'CeBIT Global Konferansı' ile uluslararası bir boyuta ulaşan CeBIT, bu yıl da iş dünyası için, içinde bulunduğumuz coğrafyanın en etkili bilişim ve teknoloji platformunu hazırlıyor.

Bu yıl köklü değişiklikleri barındıracak olan CeBIT, artık ağırlıklı olarak iş dünyasına odaklanacak. Eğitim ve akademik çalışmalarla giderek kalitesi yükselen sektör çalışanlarının ilgisini çekecek etkinlikler düzenleyecek. Artık çok önemli bir istihdam alanı olan bilişim ve teknoloji sektöründe, kamu ve özel sektör yöneticileriyle, çalışanları ve potansiyel elemanları buluşturacak.

2014 CeBIT'in değişim yılı olacak

2014 yılında etkinlik tamamen iş dünyasına odaklı olacak. Uluslararası Alım Heyetleri, B2B Match Making Etkinlikleri, Yurt İçi Alım Heyetlerinin yanı sıra içinde bulunduğumuz coğrafyadan sektörün lider editörleri ve duayenler CeBIT’te tek bir çatı altında buluşacaklar.

KOBİ'lerin CeBİT'e ilgisi artıyor

Katılımcılarının yaklaşık yüzde 65’i Kobilerden oluşan fuar, bilişim ve teknoloji firmalarına bu yıl da çok özel imkânlar sağlıyor. KOSGEB'den gelen destekle sektörde faaliyet gösteren orta ve küçük ölçekli tüm firmalara kendini, hizmet ve ürünlerini tanıtma ve dünyaya açılma imkanını çok düşük maliyetlerle sunuyor. KOSGEB bu yıl ayrıca B2B ikili iş görüşmeleri programlarını da CeBIT’te, Hannover Messe Türkiye ekibi ile birlikte yürütecek.

Bu yıl Almanya, Azerbaycan, Polonya, USA, Kore, Bulgaristan, Tayvan, Çin, Makedonya, Birleşik Arap Emirlikleri, İspanya, Belçika, Fransa, İran, Irak gibi dünyanın farklı coğrafyalarından ülkelerin katılım göstermesi bekleniyor.

Hannover Messe Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer "CeBIT hem Türkiye hem de dünyada BT sektörü için önemli bir etkinlik. Fuarı ve zirveyi tek çatı altında toplayan 'sektörün tek bağımsız platformu'. Bu yıl özellikle yatırımcılar ve genç girişimcilerin buluşma noktası olacak" diyor. Özer sözlerine şöyle devam ediyor: "Bilişim sektörü yurdumuzda daha fazla yatırım, daha fazla araştırma, daha yenilikçi ve yaratıcı  çözümler konusunda ivme yaratıyor. Sonuç olarak tüm dinamikleriyle bu hızlı gelişme ekonomiye de olumlu yansıyor. 2013'te çok başarılı bir yıl geçiren bilişim sektörünün, teknoloji, hız, yenilik ve hep geleceğe yönelik çözümler söz konusu olduğundan sürekli gelişmek ve büyümek dışında bir şansı da yok. Buna bağlı olarak her yıl konsept değişse de CeBIT’ in mottosu yine 'Gelecek Bilişim ile Gelecek' olarak hiç değişmeyecek."

Özer: "CeBIT yeni fikirlere fırsat yaratıyor"

CeBIT'in gerek dünyada gerekse Türkiye’de, bilişim sektörüne bağımsız bilgi paylaşım platformu sağlamasıyla lider bir organizasyon olarak anıldığını vurgulayan Özer, CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Global Conferans etkinlikleri, fuar, forum ve konferansları aynı çatı altında toplayan tek etkinlik olduğunu söylüyor. Özer, konuya ilişkin açıklamasında "Dünya devi teknoloji markalarının hızı ve gücüyle rekabet edemeyen girişimciler ve yatırımcılar için önemli bir şans ve yeni fikri olanlar için büyük bir fırsat yaratıyor" yorumunu yapıyor.

CeBIT Global Konferans oturumlarında bu yıl öne çıkacak konular arasında, Şehir İletişimi, Ulaşım ve Teknoloji Zirvesi, CTT Summit Medya ve Mobil Ekonomi Zirvesi, Sağlık Bilişim Kongresi, Data Center Özel Bölümü, E-Devlet Özel Bölümü yer alacak.

Şehir İletişimi, Ulaşım ve Teknoloji Zirvesi’nin açılışını, Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Almanya Devlet Bakanı Olaf Lies yapacak. Konuşmacı olarak katılacak isimler arasında, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Feridun Bilgin, 'Kart Bazlı Akıllı Şehir Çözümleri' konusunda, Aktifbank Genel Müdürü Önder Halisdemir, Berlin HTW Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Metropolitan Çözüm Uzmanı Prof. Dr. Sven Prueser yer alacak.

İnternet ve sosyal medya hukuku da işlenecek

CeBIT Global Konferans Data Center Bölümü’nde, Veri Merkezleri, Veri Güvenliği, Yatırımcıların Beklentileri, Kullanıcıların Talepleri konuları masaya yatırılacak. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Murat Yülek’in yapacağı konferansın konuşmacıları, Mukim Öztekin (BDDK Başkanı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu), Ulvi Saran (Kamu Güvenliği Müsteşarı), Mustafa Koç (MEB Fatih Proje Koordinatörlüğü Genel Müdürü), Feridun Bilgin (Ulaştırma Bakanı Müsteşarı), Prof. Dr. A. Çavuşoğlu (Tübitak Başkan Yardımcısı), Paşa Yaşar (Türk Telekom), Tefik Fikret Karaman (Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı), Dr. Ahmet Kaplan (Türksat Genel Müdür Yardımcısı), Hakkı Tok (İBB Bilgi İş Daire Başkanı), Muhammed Cerit (BDDK Daire Başkanı) olarak belirlendi.

Medya ve Mobil Ekonomi Zirvesi, CeBIT Global Konferans kapsamında Bilişim Muhabirleri Derneği ile birlikte düzenlenecek. Sektörün temel sorunlarını düşünsel sınırları olmayan bir ortamda tartışarak çözüm üretmeyi amaçlayan zirvede, 'İnternet ve Sosyal Medya Hukuku', 'Nesnelerin İnterneti', 'e ticaret' konuları ele alınacak. Zirveye konuşmacı olarak katılacaklar arasında, BTK Başkanı Tayfun Acarer, Eczacıbaşı Holding Faruk Eczacıbaşı, TBD Başkanı Turhan Menteş, MOBİSAD Başkanı Kerem Alkin gibi isimler bulunuyor.

Bu yıl ilk kez Sağlık Bilişim Kongresi düzenleniyor

İlk kez gerçekleşecek Sağlık Bilişim Kongresi’nin açılışını T. C. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun yapması bekleniyor. Ayrıca, S. B. Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, S. B. Müsteşar Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, OHSAD Genel Başkanı Dr. Reşat Bahat, SGK- GSS Genel Müdürü Dr. İsmet Köksal konuşmacılar arasında bulunuyor. Kongrenin ana başlıkları arasında, Radyoloji Bilgi Sistemleri ve Teletıp Uygulamaları, Dijital Hastane Uygulamaları, Mobil Sağlık Uygulamaları ve Kişiye Özel Tıp Uygulamaları, Sağlık Bilişiminde Altyapı Çözümleri ve IT Teknolojileri, Sağlıkta ERP Uygulamaları ve yanı sıra HIMSS Sertifikalı EMRAM Eğitimi programı yer alıyor.