AR-GE 250 DIGIT 250 EN-VERIM 100


İhracatçılar için 120 milyon euro yeni kaynak

Turkishtime Dergi

Türk Eximbank, sürdürülebilirlik süreci kapsamında bankalar konsorsiyumundan 120 milyon euro tutarında kredi sağladı.

Türk Eximbank, Dünya Bankası garantisi altında bankalar konsorsiyumundan 120 milyon euro kredi sağladı.

Deutsche Bank AG, London Branch ve ING European Financial Services PLC'nin katılımlarıyla yapılan işlem, 2 yılı geri ödemesiz olmak üzere toplam 10 yıl vade olarak imzalandı.

IBRD tarafından Haziran 2020'de Türk Eximbank için sağlanan 250 milyon euro tutarındaki garanti limitinin daha önce 190 milyon euro tutarındaki kısmı, Temmuz 2020'de kullanılmıştı. Bu kapsamda söz konusu işlemde, geri kalan 60 milyon euroluk garanti limiti de değerlendirildi.

Kredinin tamamı, Türk Eximbank'ın sürdürülebilirlik süreci kapsamında değerlendirilecek. Kredinin en az yüzde 10'u, kadın ihracatçılar ve kadının işgücüne katılımını destekleyen özel sektör firmalarının işletme sermayesi ve yatırım kredisi ihtiyaçlarını karşılayacak.

Ayrıca kredinin yüzde 70'i ihracatçı KOBİ'lerin finansmanında kullandırılacak. Böylece yeni ihracatçılar üzerinde yoğunlaşılması hedefleniyor.

Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney, "Dünya Bankası gibi uluslararası finans kurumları ile kurulan güçlü ilişkiler doğrultusunda ihracatçılarımızın orta ve uzun vadeli finansmanına verdiğimiz desteği uygun maliyetli kaynaklarla artırma yönündeki çabamız devam edecektir. Ayrıca salgın döneminde 10 yıl vadeli bu işlemi söz konusu maliyetlerle başarıyla sonuçlandırabilmek uluslararası piyasalarda ülkemize olan güvenin bir sonucudur" ifadelerini kullandı.