AR-GE 250 DIGIT 250 EN-VERIM 100


Kredi kartı borçlarına yapılandırma

Turkishtime Dergi

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, işveren, esnaf ve vatandaşlara yönelik yeni düzenlemeleri açıkladı.

Erdoğan'ın müjde verdiği yeni destekler şöyle:

- Düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşların aylık 150 kws'ye kadar olan elektrik tüketimlerini devlet olarak biz üsteliyoruz. Bu kapsamda 2,5 milyon üzeri hanede 80 liralık elektrik faturasını devlet karşılayacak.

- Kredi kartı borcunu ödemekte güçlük çeken vatandaşlarımıza mevcut borçlarını daha kolay ödeyebilmesi için bir imkan sağlıyoruz. Ziraat Bankası aracılığıyla ödeme güçlüğü çeken vatandaşların borcu tek bir çatı altında toplanacak, Ziraat'ten alacağı kredi ile bu borcu kapatacak, aylık gelirine uygun bir şekilde bu borcu ödeyecek. Bu borç ister 24 ay ister 60 ay vade ile Ziraat Bankası'na ödenecek.

- Halkbank esnaf ve sanatkarların ihtiyaçlarını karşılamak üzere 2019'da 350 bin esnafa 22 milyar TL'lik kredi kullandıracak.

- Sigorta prim teşviki uygulaması kapsamında 500 ve üzeri sigortalı çalıştıran iş yerleri için 3 puan desteği 5 puana çıkartıyoruz.

Kart borcu yapılandırmasında faizler belli oldu