AR-GE 250 DIGIT 250 EN-VERIM 100


İhracatçılara 200 milyon dolarlık yeni kaynak

Turkishtime Dergi

Türk Eximbank, 9 leasing şirketi ile yapılan protokol ile ihracatçılara 200 milyon dolar tutarında kredi kullandıracak.

Türk Eximbank ve leasing şirketlerinin orta vadeli kredi destek protokolü imza töreninde verilen bilgiye göre program kapsamında kullandırılacak krediler azama bir yıla kadar geri ödemesiz toplam dört yıla kadar vade ile kullandırılacak.

Türk Eximbank Finansal Kiralama Şirketleri Kredi Programı çerçevesinde Türk Eximbank kaynaklarının bir kısmı leasing şirketleri aracılığıyla ihracatçı firmaların finansal kiralama yoluyla yapacakları yatırımlarının finanse edilmesinde kullanılacak. Böylece başta KOBİ'ler olmak üzere ihracatçıların orta vadeli makine ve ekipman yatırımları Türk Eximbankın uygun maliyetli kaynaklarıyla finanse edilebilecek.

Program kapsamında kullandırılacak krediler azami 1 yıla kadar geri ödemesiz, toplam 4 yıla kadar vadeyle kullandırılacak.

İlk aşamada AK Finansal Kiralama, Deniz Finansal Kiralama, Garanti Finansal Kiralama, ING Finansal Kiralama, İş Finansal Kiralama, QNB Finansal Kiralama, Yapı Kredi Finansal Kiralama, Halk Finansal Kiralama ve Vakıf Finansal Kiralama olmak üzere dokuz leasing şirketine 200 milyon dolar limit tahsisi edildi.

Daha sonra limit tahsis edilecek finansal kiralama şirketi sayısı söz konusu program için ayrılan kaynakla birlikte artırılacak.