AR-GE 250 DIGIT 250 EN-VERIM 100


Esnafın faiz yükü hafifletiliyor

Turkishtime Dergi

Kooperatif tarafından uygulanacak gecikme faizi oranı en üst sınırı bir aya kadar olan gecikmelerde yüzde 25'ten yüzde 16'ya, bir aydan fazla gecikmelerde ise yüzde 37,5'ten yüzde 20'ye çekiliyor.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, kredi ve kefalet kooperatiflerince uygulanacak gecikme faizlerinin esnaf ve sanatkarların gecikmiş 1.5 milyar TL borcunda 300 milyon TL faiz yükü azaltılacak şekilde düşürüldüğünü söyledi.

Pekcan basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Kredi ve Kefalet Kooperatifleri'nce uygulanacak gecikme faizi bir aya kadar olan gecikmelerde yüzde 25'ten yüzde 16'ya, bir aydan fazla gecikmelerde ise yüzde 37.5'ten yüzde 20'ye düşürülerek esnaf ve sanatkarın faiz yükü hafifletilecek" dedi.

Türkiye'nin her tarafında bin civarında kredi ve kefalet kooperatifinin yaklaşık 1,7 milyon esnaf ve sanatkara hizmet verdiğine işaret eden Pekcan, esnaf ve sanatkarların bu kooperatifler aracılığıyla faiz sübvansiyonlu kredi kullanabildiğini söyledi.

Bakan Pekcan, söz konusu uygulamayla esnaf ve sanatkarların gecikmiş 1.5 milyar liraya ulaşan borcunda yaklasik 300 milyon TL gecikme faizinin düşürülmesinin mümkün olacağını söyledi.

Türkiye'de esnaf ve sanatkarları desteklemek amacıyla devlet tarafından tahsis edilen kaynakların kullandırılması Halk Bankası aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Esnaf ve sanatkarlara kullandırılan kredilerin faizleri ile ticari kredi faizleri
arasındaki fark da devlet tarafından karşılanıyor.